Fredag 28 juli

Under fredagen var det äventyrspromenad innan föräldrarna kom. Den gick ut på att varje by skulle samla ihop poäng på 8 stationer som slogs ihop med poängen från bytävlingarna på kvällsprogrammet. Den byn som fick mest poäng vann sedan vänersnäslägrets tävling år 2017.

En av stationerna var blindbowling där man fick ha en scarf för ögonen och blev guidad var man skulle kasta bollen av sin lagkompis. 

En annan station var stafettmemory, Där man skulle hitta siffror i ordning från 1-20, men det fanns även många blanka tallrikar. Det var att hålla koll på när man hittade en siffra så man kom ihåg var den låg när den skulle vändas.

Den tredje stationen gick till så att laget skulle ta sig igenom ett spindelnät med olika hål. Ett hål fick bara användas en gång så det gällde att sammarbeta och lyfta kompisar.

Här hade vi både musikquiz och leta ord i en bok.

Landskidor var en riktig sammarbetsövning och test på tålamod hos de flesta. Det gällde att alla lyfte samma fot samtidigt, stort plus att förstå höger, vänster, höger, vänster…

Attackboll mellan ledare och deltagarna, det gick ut på att samla makaroner från hinken som ledarna vaktade.

Sista stationen var att hela laget skulle gå från start till mål men fick inte nudda marken. Deras redskap var backar att stå på och flytta mellan sig.

Så avslutas lägret med ett sista senprogram

Våran kära vänersnäsvisa som startar alla scenprogram.

Här följer ett urval av vad man kunde se på scenprogrammet.

Vi slutar hela lägret med att hala flaggorna till stämsången Vem kan segla, tack för ett fantastiskt läger och vi syns nästa år!

 
  • Calendar icon 31 juli, 2017
  • Category icon 2017

Comments are closed.