Socialtjänsten/myndighet

Junis är en ideell barnorganisation från nykterhetsrörelsen som gör aktiviteter och läger för barn och unga mellan 6-15 år med trygga ledare. Från det år de fyller 15 år, kan de delta på lägret som ledare.
Junis har genomfört Vänersnäslägret under 62 år och har samverkat med många olika parter genom åren och socialtjänsten är en av dem.
Cirka 350 000 barn har en eller två föräldrar i riskbruk, Junis försöker vara en frizon för alla barn att delta på aktiviteter och olika läger med trygga ledare. Vänersnäslägret är ett av våra sommarläger dit socialtjänsten kan låta barn och unga få delta. Kontakta oss via mail eller telefon för mer information.
Mail: vanersnas.lagret@junis.se
Tel: 0736-107590
Läs mer om Junis här:
www.junis.se 


Junis har även utformat Kommunrapporten sedan 2004, och den påvisar stödet kommuner över hela Sverige ger barn till föräldrar med missbruk. Årets nya kommunrapport släpps under Folknykterhetens vecka i maj. 
Årets rapport och äldre rapporter kan du läsa om här, beställa eller ladda ner:
Junis rapport 2023 – Plats för barnen | Junis Junis har nyss släppt en bok som heter Klasskompisar, som innehåller tretton noveller, tjugotvå teman och tusen känslor. Det är en bok att använda värderingar med unga och ge dem möjlighet att växa.
Läs mer här: https://klasskompisar.se// 


Materialet Ludde, handlar om ett pedagogiskt material att använda för pedagoger/lärare/socialtjänst/behandlare för barn och unga genom en handdocka som är en hund som heter Ludde.
Läs mer här:
Ludde | Junis  och Ludde gör det lättare att prata om problem hemma | Junis


Vuxna som vet | Junis    -en portal med fylld av kunskap!

"Visste du att 15 % av alla barn påverkas negativt av en vuxens drickande, men att alldeles för få nås av samhällets stöd? "Vuxna som vet" vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen." I portalen finner du diskussionsmaterial, film och merläsning som vänder sig till dig som möter barn & unga i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang.


Vi har extra aktiviteter under alla lov, som till exempel sommarlovet och jullovet. Under julen har vi kampanjen vit jul, "alla barn har rätt till en vit jul"
Du kan läs mer om vår viktiga kampanj här:
Om Vit jul - Vit JulVi har familjeläger/dagkollon/läger/familjevenemang på våren, sommaren och hösten samt barn-aktiviteter på olika orter under året i Junis Älvsborg och Junis Göteborg och Bohusläns distrikt som är de distrikt som anordnar Vänersnäslägret.

Vill du kunna dela affischen om Vänersnäslägret, så kan du ladda ner den här nedan:
Första affischen är utan QR-kod, den andra är med kod.

Affisch Vänersnäslägret 2024 med QR-kod