Söndag 22 juli

Första lägerdagen. Kl 13.30 började lägergläntan fyllas av förväntansfulla ungdomar med sina föräldrar. De anmälde sig i expeditionen, fick reda på vart de skulle ha tälten och gick sedan för att krångla med tältdukar och pinnar. Kl 15.00 var den stora invigningen vid scenen i lägergläntan. Det var information och sång, under den nyskrivna vänersnäsvisan hissades flaggorna utav 4 ledare. Mäktigt. Ungdomarna fick även reda på att årets tema är pirater!Efter invigningen drog knattegruppen ner till stranden och doppade sig då det var hiskeligt varmt. Kvar i lägergläntan var alla ungdomar som körde lite lära känna lekar och byggde staket med respektive tältby. Sen var det dags för middag, köttfärsås och makaroner. Så öppnade kiosken. Efter maten fanns det massa energi igen så då blev det lekar och bad i några timmar som tillslut ledde till kvällsmaten som bestod av varm oboy och smörgås.

Efter kvällsmaten blev det dags för det obligatoriska scenprogrmammet. Sång och dans och ledare som gjorde bort sig, underbart! Höjdpunkten på programmet var ju självklart bytävlingarna. Denna utmaning är väldigt rolig att både göra och kolla på, hand mot näsa, fot mot mage, rumpa mot rumpa. Kärt barn har många namn. 4 ungdomar från varje by fick gå fram så fick det lappar där det stod saker på, tex mun mot öra, då sätter de lappen emallan och håller fast med munnen och örat då. Utmaningen gick ut på att samla så många lappar som möjligt. Vinnande laget lyckades med 7 lappar!

I slutet av scenprogrammet så läste lägerledaren Amanda en godnattsaga, sen var det sovdags. Detta var då söndagen, första dagen på lägret. Alla barn somnade som stockar och verkade nöjda och glada.

 

Comments are closed.